Gezamenlijke training IBK, bij Aidagara Seltenrijch

Zaterdag 20 april 2024 vond er een gezamenlijke training plaats voor de IBK, bij Aidagara in Rotterdam, o.l.v. Shihan Ron, shihan Agnes en senpai Mike Seltenrijch.

Hierbij waren onder meer Mu-chin Dojo, Tsunami Dojo en Mangundap Dojo aanwezig.

De training begon met een warming-up van Shihan Agnes. In het verlengde hiervan werd gewerkt aan de kihon, onder leiding van Kancho Jan de Bruin.

Toen iedereen lekker opgewarmd was, volgde de kumitetraining waarin verschillende gevechtscombinaties werden beoefend en het vooral in beweging blijven.                Dit werd nog extra getraind met behulp van de linten.

Na een korte pauze werd verdergegaan met kata. Door shihan Agnes en senpai Mike werden de vele trainingsmogelijkheden in Taikyuoku-vorm behandeld. Vooral de concentratie was hierin belangrijk.

Shihan Ron ging verder met de bunkai van verschillende kata’s en legde uit dat een techniek hierin niet alleen als verdediging maar ook als tegenaanval kan worden gebruikt.

Het was een meer dan geslaagde training door interesse, motivatie en inzet van de deelnemers. Het belangrijkste, wederzijds respect, was voelbaar. Bedankt allemaal!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.